Visie

Visie
Kinderboerderij & Natuureducatiecentrum ’t Valleike is een succesvol burgerinitiatief
Kinderboerderij & Natuureducatiecentrum ’t Valleike is een initiatief van bewoners van de wijk Reeshof in Tilburg. Het doel van ’t Valleike is de betrokkenheid van mensen bij de wijk en bij de natuur te vergroten. We willen een educatieve bijdrage leveren en de bewustwording ten aanzien van dier en natuur bevorderen. Belangrijke thema’s binnen die educatie zijn duurzaamheid, soortenkennis, natuurbehoud en biodiversiteit.

De kinderboerderij wil voor iedereen toegankelijk zijn. De entree is gratis en er is voor ieder wat te doen. Je kunt er genieten van de dieren, even tot rust komen, meedoen met activiteiten, informatieve  avonden bijwonen of zelf meehelpen als vrijwilliger. Activiteit en interactiviteit zijn belangrijke speerpunten van deze moderne kinderboerderij.

Mens dichter bij natuur en dier
De kinderboerderij brengt mens, natuur en dier samen op een mooie locatie in Tilburg, namelijk bij natuurgebied de Dongevallei midden in de wijk Reeshof.  ’t Valleike streeft ernaar dieren te tonen die een link hebben met de Dongevallei. Zo komen bezoekers meer te weten over dit gebied en wordt de beleving van de nabije natuur groter. Daarnaast zorgen de educatieve programma’s voor een bredere kennis ten aanzien van dier en natuur in het algemeen.

Educatie voor elke leeftijd
Educatie is een belangrijk onderdeel van Kinderboerderij ’t Valleike. Door aantrekkelijke activiteiten te organiseren,  wordt op een leuke manier kennis overgebracht. De activiteiten hebben altijd iets met dieren of natuur te maken. Met in het achterhoofd ‘voor elk wat wils’ worden zeer gevarieerde activiteiten aangeboden.  Zo zijn er een Kidsclub (tot 12 jaar) en een Rangerclub (11-16 jaar) met een eigen programma. Voor volwassenen worden ook activiteiten georganiseerd zoals  workshops, lezingen, filmavonden etc. Door geen leeftijdsgroepen te vergeten creëert de kinderboerderij toegankelijkheid voor iedereen.

Vrijwilligers
Het  reilen en zeilen van ‘t Valleike wordt geheel door vrijwilligers georganiseerd en uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er een hoge betrokkenheid vanuit de wijk Reeshof.  Iedereen die dat leuk lijkt kan zich als vrijwilliger aansluiten om actief mee te helpen de kinderboerderij draaiende te houden. Daarvoor zijn veel vrijwilligers nodig. Bij vrijwilligerswerk zou je kunnen denken aan dierverzorger, terreinonderhoud, helpen bij activiteiten of lid worden van  een commissie zoals bijvoorbeeld de activiteitencommissie.

Sponsoren
Kinderboerderij ’t Valleike is een stichting, die zonder de hulp van vrijwilligers niet kan bestaan. Maar ook kunnen we niet zonder de  financiële steun van sponsoren.  Wij komen dus graag in contact met personen of bedrijven die ons willen steunen in welke vorm dan ook. Wij staan open voor ideeën. Zie de pagina vrienden en sponsoren.