Kinderboerderij ’t Valleike

 

Welkom

op een buitengewone kinderboerderij

Lekker vertoeven tussen dieren en nog leerzaam ook. Kinderboerderij ’t Valleike in de Reeshof te Tilburg voor dieren en natuureducatie. Duik in de wondere wereld van dier, natuur, omgeving, milieu en duurzaamheid. Dat dat erg leuk is laat Kinderboerderij ’t Valleike zien met een selectie alledaagse en niet alledaagse dieren. Om de betrokkenheid van bezoekers met natuur en natuurbehoud te vergroten biedt de kinderboerderij voor volwassenen een educatief programma met films, lezingen en workshops en voor kinderen en jongeren ook allerlei leerzame en leuke activiteiten.

Speciale dieren
Met veel passie en toewijding is er gezorgd voor mooie en natuurlijk uitziende woonverblijven. Kom eens langs en verbaas je over de grootte van de Turkmeense Oehoe. Luister naar de krassende schildraven, zie de prachtige felle kleuren van de zon-parkieten, de langzaam peddelende waterschildpadden of de krioelende miljoenpoten. Binnen in de kinderboerderij vind je onder andere slijmerige agaatslakken zo groot als een mensenhand en de kleinste muisjes van Europa balancerend op een dun korensteeltje.

Ontdek en verken
Moe van al die indrukken? Neem gerust even buiten plaats in de zitkuil met knuffelkonijntjes en cavia’s aan je voeten. Neem meteen even een kijkje onder water en maak jezelf op voor een klimtocht naar boven. Want vanuit de hoge uitkijktoren heb je uniek uitzicht op de wollige Alpaca’s van de kinderboerderij en op de ruige Dongevallei aan de andere kant. Waar vind je dat? Gewoon in de Reeshof bij Kinderboerderij ‘t Valleike!

valleike van boven