Museumkar

De Valleike museumkar

Kinderboerderij & Educatiecentrum ’t Valleike werkt continu aan het ontwikkelen van educatieve middelen en programma’s.  Kinderboerderij ‘t Valleike wil mensen graag bewuster maken van de natuur en de dieren die daarin voorkomen.  Die educatie verzorgen wij van ’t Valleike zo interactief mogelijk, want op die manier is leren gewoon veel leuker.

Minimuseum op wielen

In dit kader heeft ’t Valleike een geheel nieuw concept gelanceerd . . . de Valleike Museumkar! De Valleike Museumkar is een mobiele en interactieve educatiekar die jong en oud kennis laat maken met prachtige wonderen van de natuur. Het is als het ware een transporteerbaar minimuseum. De educatiekar is vrolijk beschilderd en herbergt heel veel kleine laatjes waarin allerlei dingen te ontdekken zijn. Dit kan variëren van halfedelstenen, fossielen, dieren op sterk water, gedroogde insecten, veren, eieren en nog veel meer. In de mobiele kar zitten allemaal interessante dingen, die je niet zomaar tegenkomt. En overal is uitleg bij. Zo leer je nog eens wat.

 

Kar met terrarium en microscoop

Bovenop de kar bevindt zich een grote vitrine, een terrarium voor het laten zien van levende reptielen. En bovenop de vitrine zit weer een zitstok waarop vogels kunnen worden getoond. Verder zit er in de kar een microscoop waarmee preparaten kunnen worden bekeken.

Duurzaam door energie uit zonnepanelen

De museumkar heeft ook een duurzaam karakter. Hij kan namelijk getrokken worden door de elektrische fiets van de kinderboerderij die zijn energie haalt uit de zonnepanelen die op het dak van ‘t Valleike liggen.

Museumkar te huur voor groepen

Het mooie van dit museum op wielen is dat het te huur is en op iedere locatie in te zetten.  Het is een leuke en leerzame activiteit voor scholen, bso’s, verzorgingshuizen en andere besloten bijeenkomsten. Het educatieprogramma wordt dan op het gezelschap afgestemd. We noemen dit biologieles in een modern jasje. We komen dan met de museumkar en een ervaren vrijwilliger op de gewenste locatie een uitgebreide uitleg verzorgen. Zo kan iedereen kennis maken met de materialen die op de kar aanwezig zijn, inclusief levende dieren.

De prijs voor het huren van de Valleike Museumkar inclusief begeleiding is € 100,- per 2 uur. Dit is inclusief btw en exclusief reiskosten. Binnen Tilburg worden geen reiskosten berekend.  Wilt u een programma op maat of heeft u nog vragen over de Valleike Museumkar, neem dan contact op met de voorzitter van de kinderboerderij via voorzitter@valleike.nl.