Alpaca

Alpaca

De alpaca (Vicugna pacos) is een lid van de familie kameelachtigen in Zuid-Amerika. Hij heeft een schofthoogte van 90cm, en een lange nek. Een lange vacht die tot aan de grond kan reiken en die vacht is er in meer dan 22 kleuren.

 

De alpaca kun je vinden op de hoogvlakten van Ecuador, Bolivia, Chili, Uruguay en voornamelijk Peru. Daar met name de hoogvlakte van het Titicacameer op een hoogte van 4400 – 5300 meter en dan het liefst met een geringe luchtvochtigheid. Dit dier geeft wel de voorkeur aan een zachte en vochtige grond want hij heeft gevoelige pootjes. Mals gras en veel poelen om zich in te wentelen zijn ook eisen voor het gebied waar hij leeft.