Bestuur

Bestuur

Hoe is het allemaal begonnen?

Het bestuur is het orgaan achter de organisatorische beslissingen en de opstart van Kinderboerderij ‘t Valleike. Enkele jaren geleden is het idee ontstaan dat er in de meest kinderrijke buurt van Tilburg een kinderboerderij moest komen. De voorwaarde hierbij was dat de buurtbewoners zelf alles zouden regelen. Inhoudende alles, vanaf het maken van de plannen, het regelen van de vergunningen, de bouw tot uiteindelijk ook het hele reilen en zeilen van de kinderboerderij.

Bij de eerste oproep vanuit de gemeente waren er vele vrijwilligers die zich wilden inzetten om de kinderboerderij te realiseren. Toen dit lang bleek te duren, haakten velen af. Uiteindelijk heeft een kleine groep vrijwilligers doorgezet. Zij vormen nu het bestuur.

Hulp vanuit gemeente Tilburg

Het bestuur heeft bij het organiseren van de vergunningen en financiën veel steun gekregen van Mark Bergen Hennegouwen, Coördinator Kinderboerderijen van de gemeente Tilburg. Hij heeft ook een actieve rol gehad bij het realiseren van het bouwplan.

Mark Bergen Henegouwen blijft ook nu de kinderboerderij geopend is een coördinerende rol vervullen, waarbij hij de dierverzorging ondersteunt.

De bestuursleden van Kinderboerderij ’t Valleike

Het bestuur bestaat uit vijf gedreven buurtbewoners die als team verantwoordelijk zijn voor de organisatorische besluiten omtrent Kinderboerderij ‘t Valleike

Voorzitter
Rogier van Rossem

Rogier van Rossem is voorzitter van het bestuur en verantwoordelijk voor het dierenbeleid, de samenstelling van de dierencollectie en de educatieve ontwikkelingen op de kinderboerderij.

Rogier: “In mijn dagelijks leven ben ik altijd professioneel met dieren  bezig.  Ik ben eigenaar van terrariumspeciaalzaak Kameleon te Tilburg, die zich  specialiseert in exotische dieren. Ook ben ik oprichter/voorzitter van  stichting Herpetofauna, die zich wereldwijd inzet voor het beschermen van reptielen en  amfibieën. Dierenwelzijn is een passie, daarom ben ik ook  deelnemer van een groot  aantal kennisplatformen en commissies, zoals LICG, PVH, Dibevo, dierbaar, commissie van deskundigen en expertpanel exoten. Ook ben ik regelmatig voor de klas terug te vinden als gastdocent  dierenverzorging op verschillende plekken in Nederland.

Het lijstje is nog langer, maar ik denk dat iedereen wel begrijpt dat mijn passie voor dieren ervoor zorgt  dat ik ‘t Valleike tot een groot succes wil maken voor mens en dier, samen met het geweldige bestuur en alle vrijwilligers!”

Secretaris
VACATURE

Voor meer informatie of aanmelden: voorzitter@valleike.nl

Penningmeester
Toine Oomens

Toine Oomens is penningmeester en verantwoordelijk voor de financiële administratie van de kinderboerderij.

Toine: “Ik zet mij in voor ’t Valleike omdat ik het belangrijk vind dat er in een grote wijk als de Reeshof een plek is waar kinderen en volwassenen bij elkaar kunnen komen. En zodoende op een sociale manier kunnen zien en leren wat er aan dieren en planten in onze mooie wijk te vinden is.”

Coördinator kinderboerderijen Tilburg
Mark Bergen Henegouwen

Mark: ”Als stedelijk coördinator kinderboerderijen in de gemeente Tilburg ben ik vanaf het begin betrokken bij de realisatie van de kinderboerderij. Ik hou me met heel veel zaken bezig die van toepassing zijn op de kinderboerderijen zoals: voeding, medische zaken en handelingen wet en regelgeving, contactpersoon tussen vrijwilligers en gemeente en nog veel meer.”

Public Relations
VACATURE

Voor meer informatie of aanmelden: voorzitter@valleike.nl